Gazdaság

Jegelték a bankbiztonsági terveket

admin
admin

2005. 07. 18. 08:29

A kormány már hónapokkal ezelőtt titokban ejtette a bankbiztonsági intézkedések tervezetét, mert az túlságosan nagy költségekbe verte volna a bankokat és a postát – írja a Népszabadság.

A móri mészárlás után az Országgyűlés rendészeti bizottsága az országos rendőrfőkapitány, a bankszövetség és a vagyonvédelmi vállalkozások képviselőinek s más érintettek meghallgatását követően határozatban kérte fel a kormányt, hogy a pénzintézetek biztonságának javítása érdekében szükséges jogszabály-változtatásokat jóváhagyásra terjessze a parlament elé.

Azóta 2003 augusztusára elkészült egy törvénytervezet, amit a kormány már meg sem tárgyalt. Mielőtt ejtették a témát mindössze egy pár soros emlékeztető készült a kabinet ülésére: „a hasonló esetek megakadályozására sajnos a legszigorúbb jogszabályi előírások és azok betartása sem képes a közbiztonság erősödése nélkül. A jogszabály megalkotása során ugyanakkor arra is törekedni kellett, hogy az előírások – a magas költségigényük mellett – ne lehetetlenítsék el a pénzintézetek működését” – derült ki a Népszabadsághoz eljutott összefoglalóból.

A lap információi szerint a törvényjavaslat elfektetésében a Magyar Posta kulcsszerepet játszott azzal, hogy a tervezett szigorítások életbe léptetése esetére kilátásba helyezte a takarék- és értékpapír-közvetítői tevékenységének jelentős korlátozását, illetve beszüntetését, amely a kistelepülések lakóit gyakorlatilag elzárta volna a befektetési lehetőségektől.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.