Gazdaság

A gazdaságpolitikáról egyeztettek a pártok

Kóka János gazdasági miniszter Magyarország gazdasági kilátásairól szóló nyilatkozat-tervezetet adott át a négy parlamenti párt gazdasági szakértőjének, amire július 31-ig várja a pártok javaslatait.

A nyilatkozat célja, hogy politikai ciklusoktól függetlenül együttműködés alakuljon ki a gazdaságpolitika alapvető céljairól a magyar polgárok életminőségének javítása érdekében – mondta Kóka, a hosszú ideje tervezett, a négy parlamenti párt gazdasági szakértőivel folytatott tárgyalást követően. A tárca augusztus elején a gazdasági szervezetekkel, kamarákkal is meg kívánja tárgyalni a nyilatkozatot. A pártok ezt követően, várhatóan augusztus 20-án.


Az MSZP és az SZDSZ kész aláírni a tervezetet a jelenlegi formában is. Míg az ellenzéki pártok több kifogást is megfogalmaztak a tervezet jelenlegi tartalmával kapcsolatban. Domokos László, a Fidesz képviselője a tervezet jelenlegi formáját “aláírhatatlannak” nevezte. Azonban pártja nyitott a tárgyalásokra. Ezért Domokos átadta a gazdasági miniszternek a Fidesz munkahelyteremtő javaslatait, amelyek nagy része az elmúlt két év folyamatosan benyújtott törvényjavaslatai.


A nyilatkozat-tervezettel kapcsolatban a Fidesz legnagyobb problémája, hogy nincs központi helyen a munkahelyteremtés és a foglalkoztatás kérdése, valamint a Fidesz megkérdőjelezi a nyilatkozat-tervezet eszközrendszerét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik