Gazdaság

A vártnál nagyobb lett az infláció

admin
admin

2005. 07. 12. 09:12

A vártnál kicsivel gyorsabban nőttek a fogyasztói árak júniusban. A trendhatások miatt 0,3 százalék volt a havi infláció.

Az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben, 0,3 százalékkal nőttek júniusban a fogyasztói árak – írja jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal. 2004 júniusához viszonyítva, pedig 3,8 százalékos volt az árszínvonal emelkedés. Idén az első hat hónapban átlagosan 3,7 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában.


Egy hónap alatt – 2005 májushoz viszonyítva – az élelmiszerek árai 0,9 százalékkal emelkedtek. Ez az átlagot meghaladó növekedés az idényáras élelmiszerek árának 6,9 százalékos emelkedésének következménye. Az idényáras élelmiszerek nélkül számítva az élelmiszerek árai az előző hónaphoz képest 0,1 százalékkal csökkentek. A ruházkodási cikkek, a tartós fogyasztási cikkek és a szolgáltatások körében árcsökkenés volt. A szeszes italok, dohányáruk és az egyéb cikkek, üzemanyagok esetében az áremelkedés az átlagosnál magasabb volt. Ez utóbbin belül az üzemanyag-árak 2,2 százalékkal emelkedtek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.