Gazdaság

1600 forintért árulnak építési telkeket Ludason

Az akció célja a 850 lakosú község lélekszámának gyarapítása és demográfiai helyzetének javítása - közölte a település polgármestere.

Somlai György polgármester elmondta, hogy a tervek szerint a Keleti-Mátra alján, Gyöngyöstől 15 kilométerre fekvő önkormányzat egyfajta hitelintézetként kíván viselkedni, vagyis jövedelemmel rendelkező, hitelképes fiatal házaspárok pályázhatnak majd eséllyel a mintegy 50 építési telekre. Ugyanakkor azt is kikötik, hogy a kedvezményezetteknek három éven belül fel kell építeniük egy házat, illetve két gyermek vállalása is kötelező – hangsúlyozta.

Aki mindezen feltételeknek megfelel, 1600 forintért juthat majd egy 400 négyszögöles építési telekhez; a közelben víz, gáz és elektromos vezetékkel és informatikai kábellel – mondta a polgármester.

Arról is beszámolt, hogy a település címzett támogatást igényelt egy multifunkcionális középület megvalósítására, amelyben egy négy osztályos iskola és általános művelődési központ is helyet kapna.

A 411 millió forintos beruházással is vonzóbb környezetet kívánnak teremteni a faluban a helyiek és a letelepedők számára – fűzte hozzá Somlai György.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik