Gazdaság

Késhetnek az EU-pénzek

admin
admin

2005. 07. 07. 08:16

Két évet csúszhat az EU-támogatások felhasználásának megkezdése a hétéves pénzügyi keretterv elfogadásának késlekedése miatt – véli Danuta Hübner regionális politikáért felelős biztos.

A lengyel EU-biztos szerint azzal, hogy júniusban nem született egyezmény a leendő pénzügyi perspektíváról, az „utolsó határidőt” is túllépték ahhoz, hogy nyugodt körülmények között, időben minden feltétel együtt legyen a regionális politikai programok elkészítéséhez – írja a Világgazdaság.

Hübner annak kapcsán beszélt erről, hogy az Európai Bizottság elfogadta a kohéziós politikai programokhoz alapul szolgáló stratégiai irányelvet. A dokumentum a tagországok számára ad iránymutatást a 2006 utáni nemzeti fejlesztési terveik kidolgozásához. A biztos szerint normális körülmények között a folyamat 18-20 hónapot vesz igénybe. A bizottság most arra biztat mindenkit, hogy tekintsenek el a sorrendiségtől, és egymással párhuzamosan tegyenek lépéseket az egyes területeken az előrehaladásra. Ezzel, úgymond, a veszteség még mindig csökkenthető.

A biztos nem tagadta, hogy támogatna egy őszi csúcsot a költségvetésről, mert ha októberben megszületne a pénzügyi perspektíva, még mindig viszonylag minimálisra lehetne szorítani a veszteségeket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.