Gazdaság

100 milliárdos városközpontot épít a Transelektro

A következő 5-7 évben 100 milliárd forintos beruházással új városközpont kialakítását tervezi a XIII. kerületben a Transelektro Csoport.

Az első szakasz kivitelező cégével, az Épker Kft.-vel való szerződéskötést követően Székely Péter ismertette: a budapesti Duna Plaza mögötti, 6 hektáros területen megvalósuló óriásberuházás első szakaszának építése a jövő héten kezdődik.

Az 5 milliárd forintos beruházással 2006 augusztusára elkészülő első szakaszban a 7, 8, illetve 9 szintes toronyházakban 136 luxuslakást adnak át. Ezen túl új kikötőt, valamint szórakozó és szabadidős tevékenységekre is alkalmas parti sétányt alakítanak ki.

A Prestige Towers elnevezésű lakópark 4 épületében 33-133 négyzetméter alapterületű, teraszos lakásokat építenek, a toronyházak tetején elhelyezkedő, 140 négyzetméteres penthouse-lakásokhoz 170 négyzetméteres körteraszokat alakítanak ki. A lakások ára 420 ezer-550 ezer forint lesz négyzetméterenként, a penthouse-lakásoké megközelíti a 600 ezer forintot. A lakások 20 százalékát már értékesítették – mondta Szili Balázs, a Prestige Towers projektcége, a Dunapart Kft. ügyvezető igazgatója.

Székely Gábor, A Transelektro Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Prestige Towers épületeit a londoni és New-York-i “waterfront” lakások mintájára alakították ki. A beruházás következő szakaszának engedélyezési tervei várhatóan 2006 elejére elkészülnek, ennek során szálloda, konferenciaközpont és szabadidő központ épül a területen.

Az első szakasz finanszírozásáról a napokban írják alá a szerződést egy egyelőre nem megnevezett kereskedelmi bankkal.

A Transelektro Csoport összesen 18 hektár beépíthető területtel rendelkezik Budapesten – mondta az MTI-nek Székely Péter. Ebből 6 hektár a Szentendrei úton, további 6 hektár a Budafoki úton található, 6 hektár hasznosítása pedig most kezdődik meg a Váci út és a Duna közötti területen.

A Transelektro Csoport Magyarországon eddig mintegy 250-300 millió dollár értékű ingatlanfejlesztésben vett részt – mondta a csoport elnöke -, 1996-ban a budapesti Duna Plaza, 1998-ban a Sopron Plaza, 2000-ben a Sopron Park, illetve a Nyíregyháza Plaza átadására került sor.

Az idén a csoport Kijevben kezdi meg egy bevásárló és szórakoztató központ építését, a beruházás értéke 120 millió dollár – tette hozzá Székely Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik