Gazdaság

Hasznos kísérők




Hasznos kísérők 1



Hasznos kísérők 2
Hasznos kísérők 3
Hasznos kísérők 2

Trust Mini USB Light NB-1150p

Kinek? Akik sötétben is szeretik látni a billentyűzetet.
Mennyiért? Körülbelül 4500 forint.
+ A lámpa forgatható fejű.
– Kitakar egy részt a képernyőből, ráadásul nem flexibilis szárú.




Hasznos kísérők 2
Hasznos kísérők 6
Hasznos kísérők 2

Trust DB-2180 Binocular LCD

Digicam
Kinek? Amatőr paparazzóknak.
Mennyiért? Körülbelül 50 ezer forint.
+ Mozgóképet is rögzít.
– Alacsony memóriakapacitás.




Hasznos kísérők 2
Hasznos kísérők 9
Hasznos kísérők 2

iPod tok


Kinek? Akik nem csak a sérüléstől, hanem a tolvajoktól is óvnák lejátszójukat.
Menniyért? 40 dollár.
+ Mókás álca.
– Mindig fájó, ha egy designterméket álcázni kell.

Hasznos kísérők 1
Hasznos kísérők 2

Noha a nyár az utazások főidénye, a kütyügyártók évszaktól függetlenül elégítik ki az útra kelők igényeit, hogy az üzletembereknek és a high-tech-szimpatizánsoknak ilyenkor se kelljen mellőzniük a csúcstechnológiát. Mindkét célcsoport hasznára válhat az a notebookra csíptethető lámpa, amely hálózati adapter vagy elemek nélkül világítja meg a billentyűzetet. A megvilágosodás a lámpa USB kábelével lehetséges, persze csak azután, hogy csatlakoztattuk a géphez. A laptoptáskában kis helyet foglaló kiegészítő olyan esetben jöhet jól, amikor fényszegény helyen, például repülőgépen, vonaton vagy autóban vagyunk, és a kijelző fényereje kevésnek bizonyul a számítógépezéshez.

A lámpa gyártója a fotózni szerető utazók kényelméről is gondoskodott, amikor piacra dobta távcsöves fényképezőgépét. A nyolcszoros nagyításra képes 2 megapixeles kamerával bárki könnyen paparazzóvá válhat. A gép erénye, hogy nemcsak közel hozza a legapróbb részleteket, de álló és mozgókép formájában dokumentálja is azokat, majd szerény, a gyártó szerint 140 kép tárolására elegendő 16 megás belső memóriájába menti. Aki ezt kevesellné, az alapkapacitást SD vagy MMC memóriakártya használatával maximum 256 megabájtra bővítheti.

A távcsőkamerát érdemes éberen őrizni, miként az iPod zenelejátszót is, utóbbi ugyanis népszerű zsákmánya a zsebtolvajoknak. A New York-i metróban például semmiképp sem célszerű kérkedni a státusszimbólumnak számító termékkel, mert a helyi lapok szerint arrafelé igencsak megszaporodtak az ilyen lopások. A „bújtatás” segédeszköze lehet egy mesterséges álca; ez a jelenleg egyik legmenőbb kütyüt olyan tokba rejti, amely egy magnókazettára, de méginkább a Sony legendás 1985-ös walkman-jeinek külsejére emlékeztet. Ezzel talán védekezni lehet a lopás ellen. Ha ez mégsem sikerül, akkor – a 200 dollár körüli lejátszó mellett – különösen a legálisan megvásárolt zenék elvesztése lehet fájó, pláne, ha a számokról (99 dollárcent/darab) nem készült biztonsági másolat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik