Gazdaság

Nem várnak további erősödést a BÉT-en

A csütörtöki erős emelkedés után pénteken megtorpanhat a piac lendülete, de nem kizárt a további emelkedés - mondták az MTI által megkérdezett tőzsde szakértők.

Zékány András, az ING Bank elemzője szerint az előző napi jelentős erősödés után enyhe korrekció várható, de a gyenge kezdést a nap során emelkedés válthatja fel. Felhívta a figyelmet, hogy a Mol pénteken már osztalékszelvény nélkül forog, és ez 170 forint körüli visszaesést jelenthet az árfolyamában, ami azonban az index számítását nem befolyásolja. A kisebb papírok közül várakozása szerint továbbra is élénk érdeklődés lehet az FHB iránt, bár vállalati hír egyelőre nincs a papír erősödése mögött.

Becságh Zoltán, az OTP Bank üzletkötője szerint a csütörtöki kereskedés végén biztató jelek látszódtak arra vonatkozóan, hogy nem csak átmeneti vásárlásokról volt szó. Hozzátette, hogy a hétvége előtt viszont megtörhet a piac lendülete, amihez hozzájárulhat az is, hogy több papír árfolyama olyan szinthez érkezett, amelyet nem biztos, hogy sikerül áttörni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik