Gazdaság

Az ÁPV szűkíti az Antenna kérőinek listáját

Kedden várhatóan megjelenik az a szűkített lista, amely azon befektetők nevét tartalmazza, akik ajánlatot tehetnek az Antenna Hungária Rt.-re – írja a Napi Gazdaság.

A Napi Gazdaság információi szerint a rövidített listán az Állami Privatiszációs és Vagyonkezelő Rt. a tíz kérő sorát háromfősre szűkíti majd. Ennek megfelelően ők szállhatnak majd versenybe a műsorszóró 75 százalék plusz egy szavazatát biztosító részvénycsomagért.

Az ÁPV eddig nem árulta el kik indultak a tenderen, de piaci pletykák szerint a cseh Ceské Radiokomunikace, a spanyol Retevisión, a svájci Swisscom, a francia TeleDiffusion de France, a dán TDC, a holland UPC és az olasz Vivendi, valamint pénzügyi befektetők, mint az Advent International, az Argus Capital, a Warburg Pincus, a Macquarie Communications Infrastructure Group vagy az American International Group lehet a kérők között.

A végleges pályázatok beadására a szűkítés után megmaradt jelölteknek július 15-éig lesz lehetőségük. Az ÁPV Rt. eddig nem adott tájékoztatást arról, valójában kik is adtak be hivatalos ajánlatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik