Gazdaság

Tíz ajánlat az Antenna Hungáriára

A pályázati kiírás szerinti határidőre tíz befektető nyújtotta be előzetes ajánlatát az Antenna Hungária Rt. többségi részesedésének megvételére.

A tenderfüzetet 15 érdeklődő vásárolta meg korábban – közölte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt.

A kormány 2004. október végén határozott a műsorszóró társaság privatizációs koncepciójáról,amelyet követően az ÁPV Rt. egy hónapja írta ki nyilvános, kétfordulós pályázatát az Antenna Hungária Rt. 75 százalék + 1 szavazati jogot megtestesítő részvénycsomagjára.

A közlemény szerint a privatizációra azért van szükség, hogy a magyarországi műsorszórás lépést tarthasson az ágazatban jelenleg is zajló technikai forradalommal. A fejlett országokban ugyanis az analóg rendszereket a digitális műsorterjesztés váltja fel. A pályázaton a szakmai szempontok mellett a legmagasabb vételárat kínáló pályázó szerepelhet sikerrel.

Az ÁPV Rt. közölte, hogy az egyenlő versenyfeltételek és a tranzakció sikere érdekében az ajánlattevőkről és az ajánlatok tartalmáról egyelőre nem ad tájékoztatást.

A privatizációs szervezet igazgatósága előre láthatóan júniusban dönt a második fordulóba meghívandó ajánlattevők köréről. Az ÁPV Rt. az eddigi gyakorlatának megfelelően utólag részletes tájékoztatást ad a teljes folyamatról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik