Gazdaság

Enyhén javult a Synergon eredménye

A Synergon csoport az idei év első három hónapjában 3 százalékos növekedéssel 81,2 millió forint adózás utáni eredményt ért el a tavalyi év hasonló időszakához képest. A jó eredményt a csoportnál a hatékonyság folyamatos növelésével indokolják.

A csökkenő árbevétel mellett a Synergon üzemi szinten 146 millió forintos nyereségről és 3,2 milliárdos bevételről számolt be. A nem auditált, konszolidált, nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint a társaság március végéig 4,338 milliárd forint bevételre tett szert, ami 14 százalékkal kevesebb a tavalyi 5,029 milliárd forintnál. A csoport az első negyedévet 33,923 millió forint üzemi eredménnyel zárta, ami 42 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 58,971 millió forintnál.

A 2004-ben elindult enyhe piaci javulás után az időszakot – elsősorban a Synergon csoport fő piacának számító Magyarországon – ismét gyengülő kereslet jellemezte. A csoport ennek nyomán 4338 millió forint árbevételt realizált, amely 14 százalékos csökkenést jelent a bázisidőszakhoz képest.

A Synergon anyavállalati szinten, illetve a gyorsjelentésben ide számított SAO Kft. az év első negyedévében 146,2 millió forint üzemi eredményt és 3,2 milliárd forint bevételt ért el. Az előbbi 105 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, az utóbbi 21 százalékkal kisebb a bázisnál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik