Gazdaság

Befektetőkre vár a Tisza-tó

Termálfürdő, szabadidő-központ, kemping, skanzen és hajóállomás szerepel egyebek mellett azon a listán, amely a Tisza tó környéki projektötleteket tartalmazza.

A tőkerős bel- és külföldi beruházók tájékoztatására és érdeklődésük felkeltésére CD készült a Tisza-tó térségének befektetési lehetőségeiről a térségi fejlesztési tanács megbízásából.

A Tisza-tó és környéke még számos kiaknázatlan, a régiónak egyedi jelleget adó természeti és kulturális értékkel, így például termál forrásokkal, kúriákkal rendelkezik, amelyek hozzáértő módon üzleti szempontból jól kihasználhatók – mondta el Herbály Imre, a testület általános alelnöke az MTI-nek.

Egy befektető számára nem lehet közömbös, hogy a Tisza-tó menti települések köre az elmúlt időszakban kibővült, növekvő szolgáltatási színvonalat és egyediséget nyújtó vonzáskörzetek alakultak ki, ami évről-évre növekvő számban vonzza a látogatókat és a turistákat – tette hozzá Herbály Imre.

A magyar és német nyelvű anyag Abádszalóktól Füzesabonyon és Karcagon át Tiszanánáig a régió 73 településének befektetési lehetőségeit mutatja be.

A projekteket és projektötleteket tartalmazó listán szerepel egyebek között termálfürdő kiépítése, fejlesztése, kemping, szabadidő központ, horgász skanzen kialakítása, kastély hasznosítása, fedett piaccsarnok építése, csónakkikötő, hajóállomás létesítése, valamint a strucctenyésztés fejlesztése.




Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik