Gazdaság

Költözködő nagyok húzták az irodapiacot

2005 első negyedévét élénk kereslet jellemezte az irodapiacot, mintegy 53 100 négyzetméter irodaterület bérbeadására került sor - közölte a Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma.

A csoport tagjai a CBRichard Ellis, a Colliers International, a Cushman & Wakefield Healey & Baker, a DTZ, és a Jones Lang LaSalle tanácsadó irodák.

A jelentősebb tranzakciók közt szerepel, hogy az Enternet Euro Centerbe költözött, ahol bérbe vett 1025 négyzetméter irodaterületet, a Nike a West End City Centerből a MOM Parkba helyezte át 1500 négyzetméteres központját, a Deloitte pedig a Múzeum Átriumban folytatja tevékenységét, ahol közel 3400 négyzetméter területet foglal majd el.

Az újonnan átadott Infopark C épületében két nagyobb bérlő kötött bérleti szerződést, a T-Systems 3400 négyzetmétert, míg a Nemzeti Kulturális és Tudományos Hivatal 3700 négyzetméter irodát foglalt el.

Továbbra is a nem-központi elhelyezkedésű területek a legnépszerűbbek Budapesten, ahol a bérleti tranzakciók 57 százaléka a köttetett (30 501 négyzetméter), míg az agglomerációban mindössze 30 négyzetméter iroda került bérbeadásra.

Jelenleg a modern irodaállomány területe 1 498 590 négyzetméter a fővárosban. A kihasználatlansági ráta március végén 14,03 százalék volt, mely az előző negyedévhez képest további csökkenést mutat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik