Gazdaság

Jövő őszre készül el a Gozsdu Udvar

Csütörtökön vágták át a felújítási munkálatokat elindító szalagot, három héten belül megkezdődik az építkezés, 2006. őszére pedig elnyeri végső formáját az erzsébetvárosi Gozsdu Udvar.

Hamarosan elkezdődik a Budapest VII. kerületi Király utcát és a Dob utcát összekötő hét háztömb és a hat egymáshoz kapcsolódó belső udvar teljes rehabilitációja. A felújítás során 126 új lakás, mélygarázs, reprezentatív üzletsor, illetve éttermek, kávézók és vináriumok kerülnek kialakításra az Autóker Holding és az Erzsébetvárosi Önkormányzat kivitelezésében.


Jövő őszre készül el a Gozsdu Udvar 1

A műemléki felújítás során a Gozsdu Udvar épületeinek homlokzata korabeli formáját és színét kapja vissza. A Gozsdu Udvarhoz kapcsolódóan a Holló utcában is többszintes parkolóház, valamint egy 2000 négyzetméteres wellness központ épül.

A beruházó nevében Ehud Amir, az Autóker Holding elnök-vezérigazgatója elmondta: a mintegy 8 milliárd forint értékű projektet részben saját tőkéből, részben a Magyar Külkereskedelmi Bank által nyújtott hitelből finanszírozzák.

Az udvar története

A Király és Dob utcát teljes mértékben összekötő “ős” Gozsdu Udvart 1854-ben alakították ki, majd 1900-ban a Gozsdu Manó, román ügyvéd által létrehozott Gozsdu Alapítvány építette át, a ma is látható formában. A sokáig az alapítvány által kezelt épületegyüttest 1952-ben államosították, majd 2001-ben értékesítették magánbefektetőknek. Az Autóker Holding tulajdonába 2004-ben került a Magyar Ingatlan Kft-vel kötött adásvételi szerződés eredményeképpen.


Jövő őszre készül el a Gozsdu Udvar 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik