Gazdaság

Házi utópiák




Electrolux Trilobite  

Házi utópiák 1

Kinek?

Takarítani nem szerető tisztaságmániásoknak.
Mennyiért? 399 ezer forint.
Előnye: Az akkumulátor lemerülésekor megkeresi a töltőegységét és feltölti magát.
Hátránya: A porszívó számára láthatatlan “csapdák” (lépcső) köré speciális mágneses csíkot kell tenni, ami a készüléket eltereli onnan.

Az elmúlt években számos
fikció született a háztartás kiszol-gálására, formatervezett külsejű, digitális trükkökkel telepakolt eszközökkel. A koncepcionális tárgyak azonban gyakran a földtől elrugaszkodottak, a megvalósítás pedig sokszor megreked a prototípus előállításánál. Így a termék általában a cég innovációs vitrinében várja aktívabb napjait.




Electrolux Timeline 

Házi utópiák 2

Kinek?

Akik szeretik tudni, a mosóprogram pontos végét.
Mennyiért? 126-299 ezer forint. Előnye: Nem kell ki- és berohangálásra pazarolni az időt, figyelve, mikor lesz kész a mosás.
Hátránya: Csupán egyetlen intelligens tulajdonsága van.

Így nem vált például tömegter-mékké az LG internet-kapcso-lattal rendelkező mosógépe, amely felkapcsolódik a világhálóra, letölti a megadott ruhafajtához optimális mosási programot, kijelzi, milyen és mennyi mosószer kell a ruhák tisztaságához, illetve ha gond adódik hibaüzenetet küld a szervíznek. Az emberi aggyal fáradság nélkül elvégezhető munkára a cég termékei közül nemcsak a mosógép képes. Az LG beépített modemet és LCD TouchScreen érintőkijelzőt tartalmazó high-tech mikrohullámú sütője a hagyományos sütési funkciók mellett internet-hozzáférést is kínál. A készülék gazdája így recepteket kereshet a neten, illetve olyan információk birtokába juthat, mint a megfelelő sütési idő vagy éppen az ideális hőmérséklet.




LG Internet Microwave oven 

Házi utópiák 3

Kinek?

A trendi konyha kedvelőinek.
Mennyiért? 1299 dollár. 
Előnye: Internetkapcsolat lehetősége. 
Hátránya: Vetekszik egy asztali számítógép árával.  

Az Electrolux Timeline mosó-gépének tudománya, hogy LCD kijelzőjén pontosan mutatja a mosásból hátralevő időt. Szenzo-rokkal méri a szennyezettség fokát, a ruhatöltet mennyiségét, és ennek megfelelően állítja be a szükséges vízmennyiséget és programot. A cég másik terméke a világ egyetlen sorozatgyártásban készült automata porszívója, a mikrocsipekkel és LCD kijelzővel szerelt Trilobite. A berendezés a denevérhez hasonlóan 60 ezer hertz rezgésszámú hangot bocsát ki, vagyis ultrahanggal “lát”. Navigációs rendszere így képes észlelni az akadályokat. Ha ilyen kerül elé, a masina módosítja útvonalát. A készülék elindítása után megkeresi az első falfelületet, majd a szoba falai mentén körbehaladva megkezdi a porszívózást. Eközben “mentális térképet” készít magának a helyiségről, ami alapján kiszámítja a takarításhoz szükséges időt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik