Gazdaság

Bűneid zsoldja


Bűneid zsoldja 1

A keresztény rock lehetetlen kifejezés, olyan, mint például a demokratikus szocializmus, szóval vagy egyik, vagy a másik. A P.O.D. keresztény szemléletű nu-metal zenekar, ehhez képest a rajongóik akkor láttak keresztet, amikor keresztben állt a sílécük valami snowboard paradicsomban, és Jézust is legfeljebb Axel Rose-nak, a Guns ‘N Roses énekesének pólóján vették észre. Szóval, a P.O.D-s rock-térítők még véletlenül se néznek úgy ki, mint az öltönyös és Jansport hátizsákos, csinos mormon ifjak; a P.O.D. művészei tele vannak tetoválva, hajuk az előírásnak megfelelően raszta, és a sportcipők szezonális kihívásai sem okoznak problémát nekik.

A P.O.D. három éve hívta fel magára a figyelmet, amikor is elkészítették a nu-metál-korosztály talán legnagyobb himnuszát, a Youth Of The Nation-t, mely méltó párja lehet a Pink Floyd Another Brick In The Wall-jának.

A zenekar egyébként a napfényes San Diegóból érkezett, ahol maximum az okoz frusztrációt a kertvárosi srácoknak, ha bő gatyájukat véletlen becsípi az automata garázsajtó. Tehát nincsenek itt könnyű helyzetben a bermuda nadrágos Loyolai Szent Ignácok.




Paraméterek 
P.O.D.: Payable On Death • Warner, 48 perc, 13 szám Poptőzsdei árfolyam: ***  

A P.O.D a Satellite című 2001-es lemezével olyan magasra rakta a mércét, hogy az új, Payable On Death című koronggal már nem tudták átugrani. Az még nem lenne olyan nagy baj, hogy nem tapostak rá rendesen a torzítókra, és hogy korántsem olyan agresszívek, mint ahogy azt tőlük megszoktuk. A legnagyobb problémánk az, hogy nincs az albumon három bomba sláger, mely Dugonics Tituszként rántaná magával a hallgatót a zene mélyébe. A lemez középétől pedig – a felesleges instrumentális megoldásoknak következtében – az önnön zsenijükbe csavarodott muzsikusok a nagy átélésben elfelejtkeztek a hallgatókról. Pedig ennek a lemeznek komoly tétje volt, relatív sikertelensége kihat a “metál-ágazat” egészére, hisz a 2003-as év csupa közepes teljesítményt hozott. Csalódás volt a Metallica, a Limp Bizkit, a Marilyn Manson, és a Linkin Park lemeze is. Csak remélni tudjuk, hogy a Payable On Death-en megénekelt halál után egyszer majd eljön a feltámadás is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik