Gazdaság

Hóhajósok

Ha valaki a síelés közben azt látja, hogy a lejtőn nagy sebességgel egy hajó közeledik, ugorjon félre, mert nem álmodik! A lejtőn lecsúszó gumicsónak ékes bizonyítéka, hogy a hósportok, illetve a saját pénztárca gazdagításának szándéka a legextrémebb ötleteket generálja. Ne heverjenek parlagon a gyorssodrású folyókat legyőző raftinghajók télen sem, keressünk számukra munkát a havas lejtőkön – gondolták egyesek. Így jelentek meg a nyári raftingtúrákat szervező vállalkozások a téli katalógusokban, hóraftingolásra invitálva a kalandvágyókat.


Hóhajósok 1

Arról, hogy milyen is az élmény belülről, tapasztalat híján nem tudunk beszámolni. A látvány kívülről viszont hajmeresztő. Képzeljünk el egy szinte fékezhetetlen gumitestet, benne nem túl csendes “sportemberekkel”, akiknek végül is semmi beleszólásuk nincs, hogy merre veszi útját a meredek havas lejtőn lélekvesztőjük. Az útjukat keresztező törpefenyőknek annyi, amerre elhaladnak tarolnak, és csak remélhetik, hogy nem egy vaskos fa, hanem egy szelíd ellenlejtő fékezi meg ámokfutásukat.

Ugyanez egyébként eljátszható egy jó nagy kerékgumi-belsővel is, tiszta vidámparki az élmény, és a “tube”-nak nevezett sportágban a megállás ugyancsak kérdéses. Persze a szervezők azért ügyelnek erre az útvonal kiválasztásakor, egyébként mivé lenne az üzlet!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik