Gazdaság

Multimédia – Díjazott portálok

Multimédia – Díjazott portálok 1Két magyar multimédia-alkalmazás is bekerült azon kiválasztottak közé, amelyeket az Europrix Fesztiváliroda bemutatott a napokban a Frankfurti Könyvvásáron. A zsűri 33 európai országból érkezett 600 pályázatból választotta ki a 30 döntőst, közte a két magyart: Szabó Zoltán fotográfus honlapját a (www.fotografus.com), valamint egy interaktív meseportált (www.egyszervolt.hu).

Multimédia – Díjazott portálok 2A fotós egyéni honlapja Szabó Zoltán díjnyertes fotóesszéit mutatja be. A Bajkál-tóról, Tibetről, a maja indiánokról, Bodor Johanna táncművészről, a téli Balaton átszeléséről és Badacsony borairól készített fotográfiák moziszerűen meg is elevenednek. A honlap egyszerre izgalmas és visszafogott. Van mersze elszakadni a divatos trendektől, a harsányságtól és az igénytelenségtől. Anyaga folyamatosan bővül és angol nyelven is hozzáférhető. A látvány mellett meghatározó eleme a zene.

A meseportál értékekben és tudásanyagban egyaránt gazdag anyagot nyújt óvodásoknak, kisiskolásoknak, szüleiknek: oktatójátékokat, meseválogatásokat, lehetőséget kínál interaktív meseírásra, rajzversenyre, könyveket és gyermekprogramokat ajánl egyebek mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik