Gazdaság

Képeslap Teneriféből – Téli karnevál a nyárban

Évek óta a télből nyárba menekülők kedvelt úti célja a Kanári-szigetek, ahol ez idő tájt is legalább 20-25 fokos meleg várja a "nyaralni" vágyókat.

Képeslap Teneriféből – Téli karnevál a nyárban 1Az egyéb “turistaőrjítő” látványosságok mellett 1970 óta egy az olasz karneválok hangulatát idéző Téli Fesztivál eseményeit is felvehetjük programjainkba. Bár a Tenerifén pihenők már január 23-tól élvezhetik a karneváli hangulatot – amit többnyire utcai muzsikusok, színes jelmezbe bújtatott gyerekek felvonulása teremt meg – a startpisztoly valójában február 6-án dördül el, amikor is egy gála keretében Karnevál Hercegnőt választanak. A fantasztikus kosztümökben pompázó helyi szépségek versengését 8-án klasszikus karneváli felvonulás követi, ahol túlméretezett figurák táncolnak naphosszat az utcákon. A tenerifei fesztivál február 13-áig tart, s akinek ennyi sem volt elég, átruccanhat Gran Canaria fővárosába, Las Palmasba, ahol a február 6-án kezdődő fiesta néhány nappal tovább, február 16-ig kavarog. Az igazi karneváli hangulatról a Santa Catalina parkban szatirikus jeleneteket előadó utcaszínházak, a világ minden tájáról összesereglett kocsmazenészek és az udvarhölgyei körében pompázó Sárkány Királynő gondoskodnak. A kanári forgatagot egyébként leginkább azoknak az óvatos duhajoknak ajánlhatjuk, akik szeretnék megízlelni a Riói Karnevál hangulatát, annak veszélyei nélkül. Meztelenséget azonban a bigottan keresztény spanyolok télűző ünneplésében ne keressünk, mint ahogy az itáliai jelmezes, álarcos felvonulások emelkedettebb, középkort idéző miliője sem idevaló.

A Téli Fesztiválon minden bizonnyal azok érzik majd legjobban magukat, akik ugyanezt a hangulatot már felfedezték a sokkal szolidabb hazai busójárások felkeresésével – ezt egyébként mifelénk népi mulatságnak hívják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik