Gazdaság

Heti portfólió – Lendületben

Heti portfólió – Lendületben 1 Nem csupán a karácsonyi hossz szolgálhat ma érvként a magasabb kockázatot is elviselő befektetők számára a részvényvásárlás mellett.#<# Szikszai Szabolcs, az OTP Értékpapír Rt. elemzője arra is jó esélyt lát, hogy hosszabb távon a világgazdasági konjunktúrának irányt adó amerikai gazdaság visszaáll a növekedési pályára. A fejlett részvénypiacok Morgan Stanley által számított indexe szeptember vége óta 8 százalékkal, míg a fejlődőké 16 százalékkal erősödött, az utóbbin belül is a közép- és kelet-európai, illetve közel-keleti tőzsdék indikátorai emelkedtek a legdinamikusabban, 25 százalékkal. Szikszai Szabolcs szerint éppen ezért megéri ma a régió papírjaiba fektetni. A szóba jöhető papírok közül is az alulértékelteket ajánlja a szakember. Heti portfólió – Lendületben 2A fejlett piacokon várhatóan a nagy üzletláncok, a közművek és a távközlési cégek lesznek a recesszió nyertesei, míg az autógyártás több képviselője is látványos eredményeket ért el a hatékonyság javításában. E szektorok egy-egy jól teljesítő cége is bekerült a portfólióba.

A külföldi részvények együttesen 30 százalékos súlyt kaptak, a részvényportfólió fennmaradó része pedig a BUX tagjaiból áll. Az elkövetkező fél évre látványos emelkedést vár a szakember a Mol-tól. A megbízhatóan jó eredményadatokkal szolgáló gyógyszerpapírokat és az OTP-t pedig szerinte egyszerűen nem lehet kihagyni egy magyar részvénypiaci válogatásból.

A befektetési kosár maradék hányadát 2 és 3 éves lejáratú államkötvényekkel javasolja feltölteni Szikszai, mondván: a még mindig viszonylag magasnak tűnő hozamok, a folytatódó dezinfláció és kockázati prémium-csökkenés nyomán itt csaknem borítékolható az árfolyamok töretlen növekedése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik