Gazdaság

Virtuális kalapács – Fotók a neten

Virtuális kalapács – Fotók a neten 1Magyarországon először árvereznek fotóművészeti alkotásokat az interneten.#<# Az Artphoto Galéria és a Habostorta közös szervezésben megvalósuló aukció számos érdekességet tartogat az érdeklődők és gyűjtők számára. Az eladásra kínált alkotások a kortárs magyar fotóművészet jelentős alkotóinak kiemelkedő művei, amelyekre július 23. és augusztus 24. között lehet ajánlatot tenni. A kínálatban Balla Demeter, B. Müller Magda, Eifert János, Féner Tamás, Gulyás Miklós, Horváth Péter, Hemző Károly, Járai Rudolf, Jung Zseni, a Kármán-Novák szerzőpáros, Koncz Zsuzsa és Stalter György képei szerepelnek. Az alkotások egyedi számozott példányok. Virtuális kalapács – Fotók a neten 2Mint azt a szervezők elmondták, az árveréssel fel kívánják hívni a figyelmet a nemzetközi piacokon már elismert művészi fotográfia lehetőségeire a magyar műtárgypiacon is.

A képek kikiáltási ára tükrözi a magas művészi színvonalat: az alkotásokra 40 és 100 ezer forint közötti kezdő ajánlattal lehet licitálni. Mindegyik képhez rövid ismertető tartozik, amely a képek keletkezéséről, vagy alkotóművész életpályájáról ad összefoglalót. A “rendezvény” a Habostorta árverési oldalán, azon a helyen indul, ahol már több, sikeres aukció, köztük a Kieselbach Galéria festmény-aukciója megmutatta, hogy az internetes árverés már Magyarországon is életképes értékesítési forma. Az árverés az Artphoto Galériából (www.artphoto.hu) vagy a Habostorta honlapjáról (www.habostorta.hu) érhető el.

Az aukció során eladásra kínált képeket az érdeklődők július 23-tól augusztus 15-ig 9 és 17 óra között az Antenna Hungária Átrium Galériában (1119 Budapest, Petzvál J. u. 31-33.) hagyományos kiállítás keretében is megtekinthetik.

A kiállítást szervező Artphoto Galéria, az első magyar interaktív kortárs fotóművészeti galéria tavaly december óta várja látogatóit és vásárlóit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik