Gazdaság

Az élet méltósága – Reményvonal

Hívja a 06/90-490-240-es számot, 240 forintot érő hívásával lehet, hogy az utolsó szalmaszálat nyújtja valakinek, aki reménytelen betegségében is ragaszkodik az emberi léthez, a “mindvégig élhető élethez”!

Ne hagyjuk őket magukra, segítsük azokat, akik segíteni próbálnak, enyhíteni a fájdalmakat, reményt adni nekik és hozzátartozóiknak.

A fent közölt telefonszám a Magyar Hospice Alapítvány új központjában cseng, amely létesítmény a remények szerint hamarosan menedékként szolgálhat a rászorulóknak, a halálos kórral viaskodóknak és a lelki támaszt kereső hozzátartozóiknak. Az alapítvány, amely évek óta minden lehetséges eszközzel próbálja megvalósítani a gondolatot, az élet méltóságának utolsó pillanatig történő biztosítását, a közelmúltban egy régi óbudai bölcsőde épületében kapott “hajlékot”, hogy megvalósíthassák a nagy álmot, létrehozzák a Budapest Hospice Házat. A 720 négyzetméteres épületben egy 20 ágyas fekvőbetegrészleg, egy az otthoni ápolást koordináló központ és egy ambuláns részleg kialakítását tervezik, amelynek költségei meghaladják a 120 millió forintot. Mint azt Muszbek Katalin igazgatótól megtudtuk, az összegből pillanatnyilag a nagyvonalú adományozók mintegy 20 millió forintot adtak össze, azaz 100 millió még hiányzik a kasszából. Hogy ezt összegyűjtsék, ahhoz kaptak a napokban nagy segítséget az Avaya Magyarország, a Procomp-Hungary és a Műszertechnika Computer összefogásának köszönhetően. A három vállalkozás egy professzionális call centert adományozott az alapítványnak, amely egy telefonos adománygyűjtő kampány céljait szolgálja. Félmillió hívást vár tehát az alapítvány, és az akció sikerének immár nem akadálya a telefonkapacitás.

A hívás díja tehát 240 forint, ebből 203 forint gazdagítja az alapítványt, de Muszbek Katalin szerint komoly esély van arra, hogy a Magyar Posta is lemond javukra a 37 forintos tarifáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik