Gazdaság

Heti portfólió – Kalandvágyók előnyben

Bár a váratlan Fed kamatcsökkentés némi optimizmust hozott a piacokra, a befektetők többnyire kivárnak#<#; az elkövetkezendő időszak árfolyammozgását a megjelenő vállalati eredmények irányíthatják - jelzi előre Titkos Rita, a Microbroker elemzője. Amerikában a várakozások meglehetősen visszafogottak, így inkább pozitív meglepetésekre lehet számítani. Tartós áremelkedésre azonban csak az év második felében, de még inkább 2001 végén van esély. Heti portfólió – Kalandvágyók előnyben 1Kockázatot kerülő befektetők számára továbbra is a 2005/D államkötvény vételét javasolja az elemző. A papír a jelenlegi árfolyamon is 3 százalék fölötti reálkamatot ígér, jóval meghaladva az egyéb állampapírok hozamát. Ám csak hosszú távra érdemes vásárolni, mivel e kötvény likvidítása viszonylag alacsony, így értékesítése gondot okozhat. Rövidebb távra 3 hónapos lejáratú diszkontkincstárjegyek vásárlása lehet üdvözítő, mivel nem várható az infláció jelentős csökkenése a közeljövőben.

Titkos Rita továbbra is kedvező befektetésnek tartja a Pillér befektetési jegyeket. Ezek jelenlegi árfolyama mintegy 40 százalékos diszkontot tartalmaz az egy befektetési jegyre jutó nettó eszközértékhez képest. Szintén kedvező, hogy a befektetési jegyeken elért árfolyamnyereség adómentes, míg a részvényeken keletkező ez év elejétől 20 százalékkal adózik.

Heti portfólió – Kalandvágyók előnyben 2Kalandvágyó befektetőknek a Mol, a Matáv és a Synergon papírjait ajánlja az elemző. Az olajtársaság a második félévben vélhetően már javuló eredményekről számol be, illetve folytatja regionális terjeszkedési politikáját. A Matáv a piac meghatározó és egyben leglikvidebb részvényeként került a portfólióba. A távközlési papírok vesszőfutása véget érni látszik a nemzetközi piacokon. A Matáv részvénye az utóbbi időben szintén emelkedő pályára állt, s árfolyamát tekintve a külföldi trendek követése várható. A magához térő technológiai szektort a Synergon reprezentálja a portfólióban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik