Gazdaság

A Diversey Lever ügyvezető igazgatója

Öles léptekkel halad felfelé a ranglétrán, jelenlegi munkahelyén közel két év leforgása alatt ülhetett bele az első számú vezetői székbe.

A Diversey Lever ügyvezető igazgatója 1Píry László (34) a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnöki karán diplomázott 1991-ben. Később az Eurocontact Business Scool kétéves kurzusát is elvégezte.

Hallgatóként munkát kellett találnia, ha pénzt akart költeni, elkezdett hát írni, előbb a Tőzsde Kurírba tőzsdei tudósításokat, majd a Világgazdaság külsőse lett. Harmadéves korában fogadalmat tett, hogy tustollat többé nem vesz a kezébe, s tartotta is magát ehhez. Számítógépekkel kezdett foglalkozni, a légvezetési rendszerek szimulációjáról készített munkájuk díjat is nyert, és felterjesztették az Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság támogatására, ám ebből nem lett semmi. Ha nem így alakul, talán ma is fejlesztőmérnökként dolgozna, így viszont megsértődve más területre lépett.

Az első állomás

Tanulmányai vége felé a tőzsdei kávéházban egy ismerőse felhívta a figyelmét arra, hogy az amerikai tulajdonú Dow Hungary Vegyipari Kft. frissen végzett diplomást keres. Három felvételi interjún átküzdve magát el is nyerte az állást. Üzletkötőként alkalmazták, a cégnél előbb az ország negyedének, majd felének, végül egészének kereskedelme tartozott hozzá.

Lehetősége nyílt más országokban is dolgozni. Szlovénia, majd Horvátország után Bosznia-Hercegovinában vezényelte le egy hőszigetelő rendszer bevezetését. A szarajevói repülőtér újjáépítésénél is a szóban forgó terméket alkalmazták.

Első szarajevói útját követően két hétig depressziós volt, amikor megérkezett a szétbombázott repülőtérre, és a szállodában nem volt víz. Megtanulta értékelni azt, amikor az ember semmiben sem szenved hiányt. Végül ő lett a cég közép- és kelet-európai marketingvezetője, munkájának hetedik évében.

Átigazolás

Fejvadász cégen keresztül csábították át a Diversey-hez, ahol a higiéniai ágazat kereskedelmi igazgatói posztját töltötte be. Tavaly kereskedelmi igazgatóvá lépett elő. A 2000-es szilveszteri buliról már a divízió ügyvezető igazgatójaként távozott.

A pénzügytől kezdve a gyártáson, a logisztikán, a kereskedelmen át a személyzetfejlesztésig mindennel foglalkoznia kell új munkakörében. Olyan rendszert kell kiépítenie, amely automatikusan működik. Ehhez jól kell meghatározni azokat a paramétereket, amelyek kiemelt figyelmet követelnek.

A Diversey Lever 14 piaci szegmensben van jelen, sörgyárakban éppúgy, mint kórházakban, ipari mosodákban. Egy húsüzem amerikai szemléje előtt tervezhetők a teendők, de mivel 24 órás szervizszolgáltatást adnak, olyan is előfordul, hogy a fiatalembernek az éjszaka kellős közepén csörög a telefonja. Hol további munkatársak helyszínre küldéséről kell döntenie, hol egy művelet megkezdéséről. S a hét végén sincs megállás.

A divízióvezető számára a pénz egy bizonyos szint fölött nem annyira érdekes, az erkölcsi elismerés fontosabb. Ahogy mondja, a munkája nem a keresetétől függ, persze azt is fontosnak tartja, hogy a családja megfelelő nívón éljen. Prioritást nem a pénz élvez nála, hanem azok a dolgok, amelyeket meg akar szerezni.

Régiós ambíciók

Középtávú elképzelései szerint mostani munkakörében kíván dolgozni, de később érdekelné, hogy nagyobb, például regionális méretekben miként tudna megbirkózni e feladattal. Lényegesnek tartja, hogy az őt körülvevő csapat gondolkodásában összhang legyen, az emberek szinte fél szavakból is megértsék egymást

Ajánlott videó

Olvasói sztorik