Gazdaság

A MatávNet vezérigazgató-helyettese

Miként lesz egy öntörvényű, a polgárpukkasztástól s a vég nélküli bulizástól vissza nem riadó kalózrádiósból az egyik legnagyobb magyar cég, a Matáv leányvállalatának vezérigazgató-helyettese?

A MatávNet vezérigazgató-helyettese 1Simó György (33) szerint nincs olyan nagy szakadék a két munka között, mint ahogy elsőre gondolnánk, hiszen szoros kapcsolatban áll az internetes médiummal az alternatív rádiózás, amelyet az 1991-ben indult, s foggal-körömmel tiltott Tilos Rádió egyik alapítójaként lassan tíz éve űz – 1999-ig ügyvezetőként, azóta műsorvezetőként.

Egy évre rá, hogy a Tilos Rádió beindult, Simó – aki akkor ott ügyvezető, a Magyar Narancsnál pedig külsős munkatárs volt – az Egyesült Államokba ment, hogy az amerikai médiát tanulmányozza. Alig egy év múlva visszajött, s 1996-ig több rovat vezetője is volt a nyomtatott orgánumnál. Amerikából a független média s a politikailag elkötelezetlen, szakmailag, erkölcsileg magas színvonalú újságírás vízióját hozta magával. Nevéhez kötődik a Kampány Lapja rovat, amely a második szabad választások előtt mutatta be az összes induló pártot.

1997-ben a Matáv internetes tartalomfejlesztési projektjéhez került két másik “narancsos” kollégájával együtt, mint tanácsadó. Feladatuk az volt, hogy vázoljanak fel egy lehetséges internetes stratégiát az ország egyik legnagyobb, a telekommunikációban domináns cége számára. Innen datálódik az öltönyös, nyakkendős korszak, bár Simóról ma sem lehet azt mondani, hogy karót nyelt üzletember lenne. Habitusa, szóhasználata inkább emlékeztet egy független értelmiségi gesztusaira, mintsem egy, az üzleti élet viselkedésmintáit követő pénzorientált vezetőre. 1998-tól az Origót létrehozó csapat vezetője, 1999 februárjától, az Origó beindulásától a tartalomszolgáltatásokért felelős vezető lett. 2000. április 1-jétől a MatávNet vezérigazgató-helyettese. Jelenlegi pozícióját kettős kihívásnak tekinti, hiszen egyrészt a Matáv szolgálatába kell állítania az átlagéletkort tekintve az ország egyik legfiatalabb csapatát, másrészt pedig a Matávot is fel kell készíteni arra, hogy a felgyorsult világban helyt álljon. A kihívást izgalmasnak tartja, mert szerinte a Matáv sebessége erőteljesen befolyásolni fogja az internet magyarországi fejlődésének mikéntjét.

Feleségével és 3 éves fiával él együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik