Gazdaság

GRAPHISOFT PARK – TUDÁSBÁZIS ÓBUDÁN

Beruházó: Számítástechnikai Fejlesztő Rt.Graphisoft R&D Tervezők:

1. ütem: Cságoly Ferenc és Keller Ferenc (Építész Stúdió Kft.); Horváth Zoltán (TEN Építész Iroda); Andor Anikó (Land-A Kft.)

2. ütem: Sylvester Ádám (Tér4 Építész Kft.); Lukács István és Vikár András (Lukács és Vikár Építészstúdió Kft.)

Kivitelezők:

1. ütem: CFE Hungary Építőipari Kft.

2. ütem: Mester-Nívó Kft., Hérosz Rt.

Merész és sikeres ingatlanfejlesztés a FIABCI-tradíciók minden elemével – tartja Baross Pál, a FIABCI Magyar Tagozatának főtitkára a Graphisoft Parkról. A fejlesztés építészeti minősége és az “office park” koncepciójú elhelyezése minőségileg mutat példát a magyar piacnak. A komplexum az egykori Óbudai Gázgyár területén létesült; az üzem területén mintegy 15 éve megszűnt már a városi gáz gyártása, ekkor csapott le a kínálkozó alkalomra a Graphisoft R&D Rt. A lerobbant gyártelep metamorfózisa – mint azóta már bebizonyosodott – Budapestet egy új innovációs központtal ajándékozta meg.

A beruházó olyan technológiai parkot álmodott meg, amelyben további szoftverfejlesztéssel foglalkozó cégek befogadásával egymás munkájára pozitívan ható szellemi közösség alakulhat ki. A park létesítésének homlokterében az a cél áll, hogy vonzó munkakörnyezetet teremtsen fiatal tehetségek számára.

A gázgyár korábban szennyezett területén a Graphisoft nagy gonddal parkosított, s emberi léptékű, ugyanakkor szigorúan funkcionális irodaegyüttest valósított meg. A beépíthetőséget a beruházó 20 százalékban, a maximális párkánymagasságot pedig 10,5 méterben határozta meg, elkerülve ezzel a terület túlzsúfolását. A fejlesztő a Duna-parti sétányt is felújította, s azáltal, hogy magánterületének határát csak növényzettel jelölte ki, azt bizonyos értelemben közkinccsé tette. –

Graphisoft Park is situated on the grounds of the former Gas Factory in Óbuda. City gas production stopped 15 years ago on this site, when it was sold to R&D Inc. by the City of Budapest. The Company decided to develop a technology park to house local software companies. Through Graphisoft Park the company’s goal is to attract young talent by offering them a working environment that fosters their creativity. A full recultivation of the area, including the installation of public utilities, building of roads, construction of buildings, landscape design were carried out. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik