Gazdaság

Művezető a dobozban

Amikor valamilyen új technológiát próbálnak rájuk sózni, a fiúk a gyártócsarnokból rendszerint egymásra néznek és forgatják a szemüket – mondja Andrew C. Weiner, az akroni Myers Industries informatikai igazgatója. Tavaly nem így történt. Weiner útja a Kentucky állambeli Dawson Springsbe vezetett, ahol a Myershez tartozó Buckhorn cég üzeme működik. Mint meséli, “öt perccel az értekezlet kezdete után elkezdtek arról kérdezősködni, hogy mire képes még az ajánlott technológia.”

A kíváncsiság tárgya a BizWorks, a CA interBiz Solutions nevű részlegének új szoftvere volt. Az intelligens ágenseket, ideghálózatokat és szakértői rendszereket hasznosító termék képes megbirkózni szövevényes problémákkal, értelmezni tudja például azokat az adatokat, amelyeket az üzemben elhelyezett érzékelők gyűjtenek össze. Az első alkalmazás egyik része az, hogy a BizWorks megjósolja, mikor kerülnek ki hibás termékek a Dawson Springs-i gyár fröccsöntő gépeiből. A szoftver figyeli a gépektől jövő adatokat, azokhoz hasonló állapotokat keresve, amelyek a múltban selejtes termékeket eredményeztek.

A Buckhorn azt is teszteli, miként lehet ezt összekapcsolni a fogyasztói szolgáltatásokkal és az értékesítéssel. A BizWorks, amikor veszélyt észlel, rögtön ellenőrzi, ki rendelte meg azt a terméket, amelyet az adott gép éppen gyártana. Ha valamely kiemelt ügyfél felé nem teljesíthető időben a szállítás, a menedzserek riadóüzenetet kapnak személyhívójukon.

“Valóban új üzleti lehetőségeket tud teremteni azáltal, hogy a menedzsmentet visszaemeli a technológiai ló nyergébe. Képesek leszünk meghatározni, milyen információt akarunk, és a BizWorks-öt igazíthatjuk hozzá e feladat elvégzéséhez, ahelyett hogy a menedzsment-tevékenységet igazítanánk a szoftverhez.” Tegnap, mondja Weiner, az ilyesmi még csak álom volt. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik