Gazdaság

HETI PORTFÓLIÓ – Év végi lendületben bízva

Alaposan szelektált a blue chiipek és a kis részvények között Ágoston Róbert, a Garmond Capital Rt. vagyonkezelési igazgatója. A szakember – mint az összeállított portfólión is látszik – alapjában véve a részvénypiac lendületében bízik, de óvatosságból a csomag 20 százalékát rövid lejáratú állampapírba fekteti.

A részvények közül a főszerepet az OTP papírjainak adta, mert úgy véli, hogy a bank eredményei ugyanolyan lendületesen fognak nőni, mint a magyar gazdaság. Az ABN Amro és K&H fúziójának hatásaitól rövid távon egyáltalán nem tart, hiszen az OTP az elmúlt öt évben már többször bebizonyította, mennyire innovatív és dinamikus. Az új versenytársnak egyébként azért is nehéz feladata lesz, mert a lakossági ügyfelek döntő többsége emocionálisan is kötődik a pénzintézethez. A részvényt Ágoston Róbert 15,9 ezer forint körüli áron jó vételnek tartja, s 18 ezer forinton javasolja eladásra.

A Graphisoftban elsősorban a kedvező negyedéves jelentés, valamint az új piacok és új termékek jó jövedelemtermelő képessége miatt lát fantáziát Ágoston Róbert. Épp ezért 4300 forint körül érdemes vásárolni, s 5400 forintos ár esetén eladni a papírokat. Tovább növeli a cég iránti bizalmat, hogy várhatóan Amerikában is emelkedni fog a technológiai papírok ára – vagyis a Nasdaq index értéke -, s ennek egészen biztosan lesz hatása az ilyen profilú magyar cégekre is.

Épp ezért került be a portfólióba a nemrégiben internetes áruházat nyitó Fotex és az utóbbi hetekben igencsak jelentős árveszteséget elkönyvelő Matáv is. Míg az előbbit 300 forintnál venné, addig 380 forintos árnál már eladná a szakember, a magyar távközlési óriás esetében pedig 1635 és 2100 forint volna ez a két érték.

A Danubius részvényei 5450 forintos áron ígérkeznek jó vételnek, egyrészt az ingatlanportfólió jelenlegi alulértékeltsége miatt, másrészt, mert az idén a turizmus – különösen a gyógyturizmus – területén igen kedvezően alakultak a folyamatok. –

Garmond Capital Rt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik