Gazdaság

VNU-AKVIZÍCIÓ – Startlapozás

A VNU Budapest Lapkiadó Rt. június 20-án megvásárolta a Startlap.hu internet portált. A tranzakcióval – amely illeszkedik a VNU nemzetközi internetstratégiájához – a cég kulcsfontosságú pozíciót szerzett a magyar piacon. A portál többek között azt a célt szolgálja majd, hogy a felhasználók könnyebben elérhessék onnan a kiadó magazinjainak weboldalait.

A Startlap tavaly májusban indult. A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet mérései szerint naponta átlagosan mintegy 25 ezren keresik fel, így jelenleg a harmadik leglátogatottabb magyar internetes portál.

A VNU Budapest, amely 1999-ben vásárolta meg az EKH Kft.-t (Vico), a magazinpiacon elért 35 százalékos részesedéssel az ország legnagyobb lapkiadója. A társaság idei árbevétele várhatóan meghaladja a 13 milliárd forintot. A VNU gondozásában jelenik meg többek között a Nők Lapja, a Story, a Meglepetés, a Cosmopolitan, az Otthon, a Színes RTV, s – nem utolsósorban – a Figyelő is. A világszerte 16 ezer alkalmazottat foglalkoztató, hollandiai székhelyű csoport tavalyi árbevétele 2,8 milliárd euró volt. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik