Gazdaság

FLEXTRONICS AVATÁS – Három műszakban

Egy ejtőernyős által hozott jelképes gyárkulccsal nyitották ki a múlt heti avatóünnepségen a Flextronics International Nyíregyházán létesített új üzemcsarnokát. A 9 ezer négyzetméteres termelői részleget és 5 ezer négyzetméter raktárterületet, valamint irodákat magában foglaló létesítményre 75 millió dollárt (18,6 milliárd forint) fordított az amerikai multinacionális társaság. A teljes beruházás befejezése után a társaság nyíregyházi ipari parkjában 3 ezer dolgozót foglalkoztatnak majd.

Mint arról Mészáros Gyula, a Flextronics területi igazgatója beszámolt, a nyíregyházi üzemben a Kodak fényképezőgép szabályozó-automatikájának készítésével indult a termelés. Három műszakban, száz dolgozó kezdi meg a munkát, s naponta 25 ezer darab termék kerül le a gyártósorokról. A második termék egy televíziós kártya lesz, amely a régi készülékekbe helyezve megkönnyíti a vételt.

Az Észak- és Dél Amerikában, Ázsiában valamint Európában érdekeltségekkel rendelkező Flextronics tavalyi éves forgalma 1,8 milliárd dollárt tett ki, eredménye megközelítette a félmilliárd dollárt. A cégóriás magyarországi üzemei az idén 250 milliárd forint értékű terméket állítanak elő. A sárvári, a tabi, a zalaegerszegi és az új nyíregyházi ipari parkban jelenleg 9 ezren dolgoznak, s a szabolcsi fejlesztés révén a munkavállalók száma december végéig eléri a 11 ezret. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik