Gazdaság

TNT HUNGARY – Internetes – expressz

Az e-business-ben is otthon van a sikeres elmúlt esztendőről a napokban beszámoló TNT Express Worldwide Hungary Kft. A légi és közúti gyorstovábbítást végző világcég magyar leányvállalata tavaly 360 ezer küldeményt kezelt, s a megelőző évinél 28,6 százalékkal magasabb, 2,7 milliárd forint árbevételt ért el (igaz, 1998-ban még másfélszeresére nőtt a forgalom). Erre az évre 427 ezer külde-ményt, ugyancsak 30 százalék körüli árbevétel-növekedést és 250-300 millió forint beruházást terveznek.

A TNT a műszaki megfelelés érdekében tavaly 250 millió forintot fordított beruházásra, zömmel számítógépes hálózata fejlesztésére, de bővítette kőbányai raktárát is.

A saját becslései alapján Magyarországon 35-38 százalékos piaci részesedésű expressz fuvarozó immár az internetes áruházakkal is üzletel. Legújabb szolgáltatásával hat órán belül az ország területén bárhová eljuttatja a megbízók nála raktározott alkatrészeit, áruját. A holland TNT Post Group anyavállalat tavaly 8,54 milliárd euró árbevételt ért el; a 64 országban leányvállalatokkal rendelkező csoport egyike a világ négy legnagyobb szállítóvállalatának. A TNT 17 ezer gépjárművel és 43 repülőgéppel a világ több mint 200 országában tevékenykedik. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik