Gazdaság

Tisztelt Olvasóink!

Valószínűleg mindannyian ismerik ezt a márkanevet: Harley Davidson. Ez, az emberek többségének tudatában a szabadság, a sebesség, Amerika fogalmával összekapcsolódó két szó azonban 15 évvel ezelőtt majdnem eltűnt a süllyesztőben. A japán motorkerékpárok által támasztott gyilkos verseny, az elégtelen K+F, a nem hatékony marketing, a finanszírozási problémák együttesen vezettek el az akkori zsákutcához. Ma a név ismét fényesen ragyog, az értékesítési mutatók kiválóak, a kilátások remekek.

Valamivel több mint egy éve a Figyelő is a fentihez hasonló krízishelyzetben volt, lendülete vészesen fogyatkozott. A helyes irány, s a megfelelő sebesség felvételéhez újra ki kellett találnunk magunkat: ismét felkelteni az Önök érdeklődését lapunk iránt. Olyan tartalommal kellett megtölteni a Figyelőt, amelyet a mai üzleti világban mozgó olvasóink elvárnak tőlünk, mégpedig oly módon, hogy írásaink ne csupán hasznosak és informatívak legyenek, de – s valljuk be, ez egyáltalán nem utolsó szempont – szórakoztatóak is.

Az Önök segítségével sikerült javítanunk ennek az újságnak a megítélésén. Megduplázódott a heti eladott példányszám, s hirdetőink is folyamatosan egyre több megrendeléssel díjazzák erőfeszítéseinket. A lapban megjelenő írások szélesebb merítése ellenére nem hagyták el a Figyelőt hagyományos olvasóink, a gazdasági folyamatokat mérő és elemző közgazdászok. Ennek jeleként értékeljük, hogy főszerkesztőnket, Merényi Miklóst beválasztották a Magyar Közgazdasági Társaság elnökségébe.

Persze még csak a kezdeteknél tartunk. A folyamatos megújulás jegyében javítani kívánunk lapunk internetes megjelenésén. Egy példa: hamarosan hozzáférhető lesz a www.figyelo.hu címen a kereső funkcióval ellátott index, s ezzel lekérhetővé válik az “új” Figyelő tavaly májusi megjelenése óta a lapban szereplő cégek és személyek neve.

Reményeink szerint eddigi közös “utazásunk” Önöknek is olyan izgalmas volt, mint nekünk. A gazdaság továbbra is mozgalmas időszakot él át, s mi azon leszünk, hogy ezután is hasznos információval lássuk el olvasóinkat. Hogy Önök se veszítsenek a lendületükből.

PAPP BÉLA

lapigazgató

Ajánlott videó

Olvasói sztorik