Gazdaság

MISKOLCI BIENNÁLE – Jubiláló grafikusok

Immár huszadik alakalommal nyitotta meg kapuit az idén Miskolcon a Országos Grafikai Biennále. A városi Galériában, május 27-től augusztus 13-ig tartó kiállításra és rendezvénysorozatra ez alkalommal 298 művész 873 alkotással jelentkezett, végül 234 művész 702 grafikáját mutatják be a nagyközönségnek.

A szakértő zsűri Baranyay Andrásnak ítélte oda Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagydíját, Kovács Tamásnak, poszthumusz, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának díját szavazta meg.

Az 1961 óta mára jelentős hagyományokat kivívott képzőművészeti eseményt, illetve az ahhoz kapcsolódó műhelyt annakidején a Krakkóból friss diplomájával hazatérő Feledy Gyula – ma Kossuth-díjas grafikusművészünk – hozta létre más alkotókkal. A biennále korábbi nagydíjasai között olyan személyek szerepelnek, mint Kondor Béla, Csohány Kálmán vagy éppen Rékassy Csaba.

A mostani biennále kiemelt támogatója az ABN Amro Bank és a Murillo Művészeti Alapítvány, a Matáv jóvoltából pedig július 1-jétől a világhálón is megtekinthetők a kiállításon szereplő alkotások. Az esemény fővédnöke Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság elnöke, fő támogatói a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alapprogram Képzőművészeti Kollégiuma, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Westel 900 GSM Mobil Távközlési Rt. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik