Gazdaság

RIPPEL BROTHERS – Címlapos akrobatáink

Próbálták már, a fizika törvényszerűségeivel dacolva, fél kézzel a plafonig emelni 90 kilós rokonukat? Esetleg percekig magasban tartani egy, az Önök fején egyensúlyozó, kisportolt kuzint? Amennyiben ezt fontolgatnák, hessegessék el a vakmerő gondolatot. Inkább – ha eddig nem tették volna – tekintsék meg azt a testvérpárt, akik Önök helyett is vállalkoztak erre a kockázatos mutatványra. Először talán ők is otthon kísérleteztek, ám mára – sok év munkával a hátuk mögött – a világ legrangosabb színpadain bizonyíthatnak.

Rippel Ferenc és Viktor, vagyis, ahogy a cirkusz világában ismerik őket, a Rippel Brothers. Műsoruk, mely látványosan ötvözi az akrobatikát az erőművészek lélegzetelállító mutatványaival, több földrészen ismertté tette nevüket. Az elmúlt évek során sikert arattak a Madison Square Garden színpadán, láthatták őket a Jay Leno Show nézői, ahogy számtalan európai, amerikai és távol-keleti fesztivál, cirkusz és show-műsor közönsége is. Itthoni ismertségük talán épp ezért, a hosszú turnék, a sokévi távollét miatt, váratott magára. Végre a legutóbbi párizsi, majd a budapesti cirkuszfesztiválon elnyert díjak megismertették nevüket a hazai közönséggel is.

Annak, aki a közeljövőben látni szeretné produkciójukat, cirkuszi belépőjegye mellé egy szingapúri gépre is helyet kell foglaltatnia. Rövid budapesti szünet után ugyanis a Rippel fivérek folytatják világkörüli útjukat, nekünk meg, akik fájós derékkal itthon maradunk, következő hazai fellépésükig be kell érnünk a Figyelő felvételeivel, vagy az internetes honlapjukon (extra.hu/rippel) szerezhető virtuális élménnyel. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik