Gazdaság

KÉKKÚTI RT. – Francia kapcsolat

A francia Perrier Vittel SA megvásárolta a Kékkúti Ásványvíz Rt. 31,12 százalékát, valamint feltételes átruházási megállapodás született az alaptőke további 39,06 százalékáról. Ez utóbbi pakett a menedzsment és a Zentraleuropaische Investition AG tulajdonát képezi, s ez a megállapodás a hatósági jóváhagyások megszerzése után lesz végleges. Az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet már rábólintott az ügyletre, s a hazai ásványvízpiacon nem szereplő Perrier felvásárlási szándékára az előzetes vélemények szerint a Gazdasági Versenyhivatal is áldását adja.

A részvények fennmaradó részére a Perrier nyilvános vételi ajánlatot tett, amely február 5-től március 5-ig érvényes. Az eredeti közlemény nem tartalmazta a 7,93 dolláros, jelenlegi árfolyamokkal számolva 2 ezer forintos vételi ajánlatot, amelynek közzététele után egy órával indulhatott meg az addig a kibocsátó kérésére felfüggesztett papír kereskedése.

A Perrier hosszabb távon a jelenleg a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában szereplő Kékkút-részvények kivezetését tervezi, a társaság zártkörűvé alakításával együtt. Amennyiben a francia csoport 100 százalékos tulajdonossá válik, a részvényenkénti 7,93 dolláros ajánlatával kalkulálva 18,9 millió dolláros vételár adódik. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik