Gazdaság

KÁBELTÉVÉ-PIAC – Új szereplő

Gyarapodott a hazai kábeltévés piac szereplőinek köre. A mintegy 35 ezer előfizetővel rendelkező győri kábeltévé-társaság eladására kiírt tender győztesének kihirdetett Németkábel Vagyonkezelő Rt. 25 százalékát a Matáv, a fennmaradó részét pedig a Deutsche Balaton Broker jegyzi. A hazai cégfinanszírozásban érdekelt társaságok, befektetési bankok, brókerek némileg értetlenül állnak a Deutsche Balaton kábeltévés tranzakciója előtt, ugyanis a társaság ez idáig elsősorban a pénzügyi szféra iránt érdeklődött. A szakemberek szerint a Matáv kereshette meg a céget alkut ajánlva. Nem kizárt, hogy a Matáv olyan szerződést kötött a németekkel, amelynek értelmében néhány év múlva kivásárolja majd a győri kábelcégben lévő német tulajdonrészt.

A győri kábeltévé-társaság eladásáról szóló, nagy port kavaró önkormányzati döntést a konkurrens UPC Magyarország megtámadja. Álláspontja szerint a Matáv-érdekeltségű társaság nincs hivatalosan bejegyezve, pedig ez a pályázat egyik kritériuma volt. A Németkábel képviselője, László Péter – aki egyébként a Matáv Kábeltévé Kft. ügyvezetője is – a sajtóban megerősítette az információt.

A hazai kábeltévé-piacon a győri tranzakció kimagasló értékű, mintegy 3,5 milliárd forint volt. A licitálást, legalábbis önmagában a vételárat tekintve, a UPC nyerte, 50 millió forinttal többet kínálva a Matáv-érdekeltségnél, ám ez utóbbi pályázatát összességében mégis jobbnak ítélték. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik