Gazdaság

SAP KONFERENCIA – Előtérben a közművek

A világ legnagyobb integrált vállalatirányítási rendszergyártója, az SAP az idén Düsseldorfban rendezte meg harmadik nemzetközi szakmai konferenciáját, melyen a világ minden részéről több mint 1,5 ezer IT szakember vett részt. A központi téma a közművállalatok számára készített modul, az úgynevezett IS-U bemutatása volt. A világon már több mint 120 vállalatnál alkalmazzák az SAP megoldását, mely egy közművállalat (például áramszolgáltató) teljes ügyviteli folyamatát kezeli.

A nyilvántartás, adatkezelés, számlázás mellett többek között nyomon lehet követni az ügyféllel való kapcsolattartást, a hibabejelentések kezelését is. A program lehetővé teszi, hogy a fogyasztó rádiótelefonon keresztül közölje a mérőóra állását, vagy kérjen információt számlaegyenlegéről.

A szoftvercég nemrég mutatta be az EnjoySAP grafikus felhasználói felületét, mely új funkciókkal bővítve leegyszerűsítette a programok kezelését és használatát, ezzel is növelve a hatékonyságot. Mindezt kiegészítve a mySAP.com nevű termékkel mód nyílik az ügyviteli rendszer webböngészőn keresztüli elérésére. Az elektronikus kereskedelem számára kifejlesztett új modulok pedig nagy segítséget nyújtanak azoknak a vállalatoknak, melyek üzleti és értékesítési területeiket az internetre is ki szeretnék terjeszteni.

A hazai közművállalatok számára az IS-U-t a Compaq Magyarország Kft. honosította, hozzáigazítva a magyar nyelvű rendszert az itthoni törvényi sajátosságokhoz. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik