Gazdaság

WESTEND CITY – Rohammunka

Kisebb technikai gondok – a szökőárrá átalakult szökőkút – ellenére, a tervezett időpontban megnyitotta kapuit a mintegy 350 millió dolláros beruházással épülő Westend City Center kereskedelmi és szórakoztató része (Figyelő, 1999/45. szám). A befektetett tőkéből 130 millió dollárt az OTP, a CIB, a Külkereskedelmi Bank és a K&H alkotta banki konzorcium hitelezett, 70 millió dollárt saját forrásból fektettek be a beruházók: a kanadai TrizecHahn-csoport, az AIG New Europe Fund és a TriGránit Rt. A bérlők és tulajdonosok 150 millió dollárt invesztáltak.

A Westend City Center Közép- és Kelet-Európa legnagyobb kereskedelmi létesítménye, amelyben mintegy 400 kiskereskedelmi egység kapott helyet. A komplexumhoz tartozó szálloda- és irodaépületet a jövő nyáron adják át.

Demján Sándor, a TriGránit elnöke elmondta, hogy a befektetői csoport szeretné megvalósítani a Ferihegyi repülőtér és a városközpont közötti gyorsvasút összeköttetést, ami 15-20 percre rövidítené az utat a Westend és a légikikötő között. A befektetői csoport már elküldte ajánlatát a MÁV-nak, s abban jelezte: akár 100 százalékban is át tudná vállalni a beruházás költségét. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik