Gazdaság

MATÁV – Átalakítások a vezetésben?

A Figyelő információi szerint a Matáv felső vezetésében már azt megelőzően változásokra lehet számítani, hogy a cég a jövő év közepén lehívná a két Westel-társaság megvásárlásáról szóló opcióját. Várhatóan a cég elnöki és vezérigazgatói posztja kettéválik. Az elnöki szék feltehetően Straub Elek, jelenlegi elnök-vezérigazgatóé marad, a vezérigazgatót viszont, úgy hírlik, még keresik. Esélyesként szakértői körök Sugár Andrást, a Westel 900 vezérigazgatóját, illetve Bodnár Istvánt, a Matáv gazdasági vezérigazgató-helyettesét emlegetik. A hírt hivatalosan sem a Westel 900-nál, sem a Matávnál nem erősítették meg.

A szakemberek szerint a felső vezetés átalakítására azért van szükség, mert a Matáv szervezete az utóbbi időben jelentősen megváltozott. Több tucat leányvállalata van, amelyek az informatika, a rádiótávközlés és a média területén működnek.

Némileg meglepő, hogy Sugár Andrást is hírbe hozták a vezérigazgatói poszt várományosaként. Lapunknak nem is olyan régen még azt nyilatkozta (Figyelő, 1999/41. szám): jól érzi magát a Westel 900-nál, s nem kívánja otthagyni a céget, mielőtt 2004-ben lejárna a szerződése. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik