Gazdaság

Jó az irány?

TERMELÉKENYSÉG. A magas profitok növekvő hatékonyságra utalnak. Így az erőteljes gazdasági növekedés a Fed szerint valószínűleg nem lesz inflációs hatású.

FOGYASZTÓI BIZALOM. A fogyasztói bizalom indexének negyedik hónapja tartó folyamatos csökkenése azt mutatja, hogy a lakosság egyre nagyobb része várja a gazdasági teljesítmény lassulását a következő hat hónapban.

KAMATOK. A 30 éves kincstárjegyek hozama októberben 6,4 százalékra nőtt, jelezve, hogy a pénzügyi piacok már felkészültek a Fed soron következő, 25 bázispontos kamatemelésére.

VÁLLALATI PROFITOK. A harmadik negyedévi nyereségek 21 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet, jelezve, hogy az üzleti szféra egyelőre képes megbirkózni az emelkedő energiaárakkal és a növekvő bérköltségekkel.

RÉSZVÉNYPIAC. Bár a napon belüli ármozgások gyakran jelentős változékonyságot mutatnak, szakértők szerint a részvényárak várhatóan szűk kereskedési sávban maradnak az év végéig.

LAKÁSÉPÍTÉSEK. A lakásépítések és az ingatlanvásárlások visszaesése folytatódik, miután a hosszú távú jelzáloghitelek kamatlába 8 százalék fölé emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik