Gazdaság

TRIGRÁNIT – Beszállt az AIG

Tulajdonrészt szerzett a Demján Sándor nevével fémjelzett TriGránit Fejlesztési Rt.-ben az egyik ismert észak-amerikai pénzügyi alap, az AIG New Europe Fund. Az alap tőkeemeléssel 35 százalékos üzletrészhez jutott a TriGránit 50 százalékát birtokló Polus Investmentben. A pénzügyi alap így 17,5 százalékban vált a TriGránit Rt. tulajdonosává, valamint opciót kapott arra, hogy január 10-ig további részvényekhez jusson, mégpedig a Polus Investment 50 százaléka erejéig.

A magyar származású észak-amerikai ingatlanberuházó és befektető, Munk Péter óriáscégéhez, a Trizechahnhoz tartozó TriGránit legnagyobb itteni vállalkozása a 200 millió dolláros befektetéssel épülő West End City Center, amely november 12-én nyitja meg kapuit.

Az ingatlanfejlesztő társaság további óriásberuházások megvalósítását tervezi. A napokban Kanadában Gansperger Gyula, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. elnöke, illetve a TriGránit vezetői szándéklevelet írtak alá, amely szerint a társaság részt vesz a Nemzeti Színház és környezete fejlesztésében a kijelölt új helyen, közreműködik továbbá a Nyugati pályaudvart a Ferihegyi repülőtérrel összekötő gyorsvasút építésében és a ferihegyi fogadóterminál, parkoló, szálloda és szolgáltató épületek kialakításában. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik