Gazdaság

PLAZA CENTERS – Behálóznak

A múlt héten átadott Pécs Plazát, a régió legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központját 3,5 milliárd forintból építtette meg a Plaza Centers. A 20 ezer négyzetméter nettó alapterületű, 50 kilométeres vonzáskörzetű létesítményben 3 ezer négyzetméteres Julius Meinl szupermarket, tíztermes multiplex mozi, 88 üzlet és közel tíz vendéglátó-ipari egység várja a látogatókat.

A 300-350 munkahelyet teremtő Pécs Plaza átadásával a Dunántúlon lezárult a Plaza Centers bevásárló- és szórakoztató központ építési programja. Ennek keretében tavaly szeptember 8-án megnyitották az immár több mint 5 millió látogatóval büszkélkedő Győr Plazát, ez év júniusában pedig a városi piacnak is otthont adó, naponta 18 ezres közönséget vonzó székesfehérvári Alba Plazát.

A fővárosi és dunántúli létesítmények megvalósítása után a Plaza Centers az ország keleti felére összpontosít. Itt tavaly decemberben adták át a Debrecen Plazát, a múlt héten került sor a Szeged Plaza alapkövének letételére – az ottani munkálatok augusztus eleje óta már gőzerővel folynak -, s a közelmúltban a Miskolc Plaza építési engedélyét is megkapták. A továbbiakban Kelet- és Nyugat-Magyarországon négy-négy 12 ezer négyzetméter nettó alapterületű plazát létesít a cég, közülük a nagykanizsai esetében már az engedélyezési tervek készítése folyik.

A csoport – amelynek tőkeerejét fémjelzi, hogy egyebek mellett a Park Plaza szállodaláncnak és a Közel-Keleten nemzetközi jachtkikötőknek is tulajdonosa – a magyarországi sikerek indíttatására budapesti központtal Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Oroszországban is beindul. Terveik szerint ezekben az országokban összesen 50 plazát építenek majd. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik