Gazdaság

Nem reális az összevetés

Lapjukban augusztusban írást közöltek a nyugdíjpénztárak tevékenységéről (Helyén van a befektetnivalójuk, Figyelő, 1999/31. szám). A cikk az 1998. évi pénztári hozamlehetőségek körében önkéntes pénztári sereghajtóként jelölte meg a Bongrain Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztárat. A lap az adatok tekintetében forrásként a Pénzügyi Közlönyre hivatkozott.

A Bongrain Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár közleménye a Pénzügyi Közlöny 1999. évi 8. számában jelent meg. Jelezzük: e közlemény tartalmazza azt, hogy pénztárunk működését 1998. szeptember 16-án kezdte meg. Ezt azért említjük meg, mert a pénztár a pénzeszközeit a jogszabályok szerint csak a tevékenységi engedély megszerzését követően fordíthatja vagyonkezelésre. A tevékenységi engedély megszerzésével kapcsolatos eljárás pedig az alapítást követően hosszabb időt vesz igénybe. Így pénztárunk 1998-ban gyakorlatilag nem hajthatott végre befektetést.

Pénztárunk igazgatótanácsa úgy véli, ennek tükrében reálisabb lett volna külön összehasonlítás a befektetéseiket egész évben végző, illetve a tevékenységüket jóval később kezdő pénztárak között.

BESENYEI FERENC, CSÁKVÁRI LÁSZLÓ, CSIPSZER ESZTER

a Chrysler Jeep Import Magyarország Kft. igazgatótanácsi tagjai

Ajánlott videó

Olvasói sztorik