Gazdaság

KALAPÁCS ALATT – Díszmagyar rekordáron

Egymillió hétszázezer forintig licitáltak egy XX. század eleji díszmagyar kollekcióért a Bizományi múlt heti árverésén. A H. B. mesterjeggyel jelzett 50 darabos – többek között bársony atillát, brokát mentét, csákót és a hozzávaló hiánytalan ékszergarnitúrát is tartalmazó – garnitúrát 720 ezer forintért kiáltották ki. A leütési ár alapján felállított rangsor második helyére Iványi Grünwald Béla Velencei részlet című festménye “futott be”, az 500 ezer forintért felajánlott vászonért 1,3 millióig alkudoztak a vevők.

A BÁV háromnapos rendezvényén egyébként az anyag java része a százezer forint alatti kategóriát képviselte, s kevés volt az olyan tárgy vagy kép, amely többszázezer forintot is megért valakinek. Ez utóbbiak közül mindenképpen említésre érdemes egy XIX. századi neorokokó állóóra, amelyre 350 ezres indulást követően 800 ezer forintnál csapott le a kalapács.

A múlt héten árvereztek a Blitz Galériában is, az Arte Galériával közös rendezvényen nívós grafikai válogatás várta a gyűjtőket. Az árcsúcs Gadányi Jenő Nővérek című akvarelljéhez fűződik, a 30 ezerért kikiáltott mű 95 ezer forintos leütési áron lett új tulajdonosáé.

Lapunk megjelenésével egy időben zajlik a Nagyházi Galéria aukciója, a háromnapos rendezvény utolsó napján, pénteken ezüsttárgyak valamint keleti dísztárgyak várnak vevőre. –

A Bizományinál 140 ezret adtak érte

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik