Gazdaság

MICHELFEIT – Felvásárolták

Az osztrák Kika/Leiner bútoráruházlánc felvásárolta szintén osztrák versenytársát, a Michelfeit-csoportot. A tulajdonosi körben történt változások ellenére a három magyarországi áruház – a budapesti Róbert Károly körúti, a Pólus Centerben lévő, valamint a törökbálinti Cora mellett épült üzlet – megtartja eredeti nevét, az osztrák piacról azonban eltűnik a logó.

A Kika/Leiner ez év januárjában 26 százalékos részesedést szerzett a Michelfeitben, azt augusztusban azután 51 százalékra növelte, az utóbbi napokban pedig lezajlott a teljes tulajdonbavétel. Az osztrák versenyhivatal azzal a feltétellel hagyta jóvá az ügyletet, hogy a Kika/Leiner 2000 végéig elad néhány, a forgalom 3,5 százalékát, 600 millió schillinget hozó egységet a hálózatból. Az eddig kizárólag Ausztriában működő, családi tulajdonban lévő cég éves forgalma – 15 Leiner és 29 Kika-üzlet árbevétele – 15-17 milliárd schilling. Herbert Koch, az anyavállalat új vezérigazgatója az ausztriai piac telítettsége ellenére további áruházak építését tervezi.

A magyarországi üzleteket azonban egyelőre nem érinti hátrányosan a Michelfeit felvásárlása. Az új tulajdonos fejlesztési tervei között az itteni választék bővítése, a berendezés modernizálása, valamint az angyalföldi áruház területének növelése is szerepel. Korábban szó volt még egy negyedik üzlet felépítéséről is a fóti Cora szomszédságában, ám erről most nem tettek említést. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik