Gazdaság

Lógunk a hálón

A Figyelő múlt heti számában megjelentetett melléklet közreműködőiként elsődleges célunk, a web felhasználási lehetőségeinek bemutatása volt a lehetséges új belépők számára. Ennek egyik részeként a web mint médium alkalmazását is tárgyaltuk. Nos úgy tűnik, hogy e téren sikerült darázsfészekbe nyúlnunk.

A szereplők közül többen sérelmezték, hogy egy másik szereplőt jellemző valamely adat valótlan, teljességgel lehetetlen információt közölt és hogy ez mennyire sérti az ő érdekeiket. Igazuk van.

Számomra viszont az igazi problémát az jelenti, hogy jelenleg a magyarországi web-piac jobbára olyan adatot közöl magáról, amilyen neki tetszik (persze üdítő kivételek akadnak de ez nem a reklám helye). Értsd: a független auditálás még nem megoldott. Ez viszont elsősorban nem a többi piaci szereplő, hanem az igazi sérelmet elszenvedő, a felhasználó oldalán okoz súlyos érdeksérelmet.

Remélem, hogy a szereplők az egymásra mutogatás mellett találnak elég időt arra, hogy megegyezzenek a szolgáltatásuk független mérhetőségéről. Azt hiszem ez mind üzletileg, mind erkölcsileg is előrelépés lenne minden érintett számára.

HONTI PÁL

Mimoza Communications

Ajánlott videó

Olvasói sztorik