Gazdaság

DEUTSCHE TELEKOM – Kivonul

Az MCI WorldCom és a Sprint közti megegyezés hírére a Deutsche Telekom (DT) bejelentette, hogy nem kíván ajánlatot tenni a 10 százalékban a tulajdonában lévő Sprintre, sőt el is adja érdekeltségét. A Deutsche, a Sprint és a France Télécom már évekkel ezelőtt létrehozták Global One nevű – nem túl jól működő – nemzetközi leányvállalatukat, és a kooperáció megerősítéseként a két európai cég 10-10 százalékos érdekeltséget szerzett a Sprintben.

A DT, mint szóvivője elmondta, 21 milliárd márkás bevételt vár a 10 százalékos csomag értékesítéséből, ami az eredeti vételárat tekintve nem kevesebb mint 18 milliárd márkás hasznot jelent. A France Télécom egyelőre nem döntötte el, mihez kezd tulajdonrészével, és bizonytalan a Global One sorsa is. A DT szóvivője szerint e kérdésben csak az MCI WorldCom-Sprint-egyesülés lezárása után lehet dönteni.

Elemzők nem lepődtek meg azon, hogy a DT nem tett ellenajánlatot a Sprintre, de felhívják a figyelmet arra, hogy amerikai jelenlét nélkül a német vállalat nem lehet a globális távközlési ipar meghatározó szereplője. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik