Gazdaság

WEBKALAUZ – Jövőnéző

Új tudományos-ismeretterjesztő szakfolyóirat indult az Interneten. A Jövőnéző az első, naponta frissülő, csak erre az adott témára szakosodott újság a hazai weben. Az oldalak szerkesztőinek célja az, hogy a tudomány és a technika friss információi iránt érdeklődőket folyamatosan és megbízhatóan tájékoztassák érdekes és olvasmányos formában. A honlap a TV3 hasonló című tudományos-ismeretterjesztő műsora kiegészítéseként indult az év elején. A növekvő érdeklődés miatt azonban a műsor készítői egy önálló tematikára épülő, elektronikus orgánum létrehozása mellett döntöttek.

A Jövőnéző rovatai rugalmasan igazodnak a fiatal (18-45 éves) olvasók érdeklődési köréhez. A korábbi visszajelzések alapján külön rovat szól például a csillagászatról, az űrkutatásról, az orvostudományról és a komputerek, illetve az Internet világáról. De olyan komoly témákról is olvasni lehet itt, mint például az atomfizika, a mesterséges intelligencia vagy akár a sci-fi története, az autótechnika és a repülés, a Földön kívüli élet kutatása. A sci-fi rajongókat külön oldalak várják, a jövőre mélyrehatóbban kíváncsiakat pedig a jövőkutatás és az új gazdaság rovatok informálják.

A Jövőnéző heti, ingyenes hírlevelének – amely rövid híreket közöl a tudomány és technika, az űrkutatás és a multimédia világának újdonságaiból – már több mint 3500 regisztrált olvasója van. Levelező listáján pedig jelenleg csaknem 400-an vitatkoznak a jövőről. A honlap médiapartnere az Internetto, ahol hetente cikkek és rövid videofilmek jelennek meg ezekben a témákban. A szerkesztőség szeretne más portál site-okkal is hasonló tartalmi együttműködést kiépíteni. –

A honlap címe: (http://www.jovonezo.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik