Gazdaság

OMEGA RT. – Jegycsere

A kárpótlási jegyes cserék mintájára az Omega együttes koncertjegyeivel az együttes rajongói ingyen részvényekhez juthatnak. A szeptember 4-i koncertjegyek mellé “omega kárpótlási jegyet” kapnak a vásárlók, amely egy darab, száz forintos Omega Zeneműkiadó Rt. törzsrészvény átvételére jogosít. A 2 és 8 ezer forint között kapható koncertjegyeken található szelvényt augusztus 9-e és szeptember 30-a között ingyenesen lehet beváltani részvényre a Quaestor Rt. irodáiban. A játék komoly, mert bár a kibocsátó tőzsdei bevezetést nem tervez, Tarsoly Csaba a Quaestor pénzügyi csoport vezetője szerint rendszeresen fognak tőzsdén kívüli vételi és eladási árat közölni a részvényre.

Az Omega Zeneműkiadó Rt.-t áprilisban a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Kft., a csoport koncertszervező cége (NG Koncertszervező Kft.), az Omega Koncert Kft., valamint az Omega együttes tagjai, a minimálisan előírt 20 millió forintos alaptőkével hozták létre.

Az immár egymilliárd forint feletti alaptőkével befektetési társasággá alakult Quaestor Értékpapír Rt. ezzel az akcióval igen széles ügyfélkört nyerhet meg. Ha csak a hatvanezer fős Népstadion kisebbik felét sikerülne megtölteni, a Quaestor akkor is több ezer Omega-rajongó látogatására számíthat a következő két hónapban, így jelenlegi 40 ezres ügyfélköre jelentősen bővülhet. A törzsrészvényesek jogai azonban korlátozottak, hiszen a szavazatelsőbbségi papírok birtokában a Quaestor-csoport még akkor is 50 százalék feletti szavazat felett diszponál majd, ha az alaptőkét 100 millió forintra emeli – ami egyébként csak egy-két év múlva képzelhető el. A cég esetlegesen képződő nyereségéből képzett osztalékalapnak azonban a 47 százalékát felosztják a 100 ezer darab 100 forintos törzsrészvény tulajdonosa között. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik