Gazdaság

TVK – Emelkedő trend

Az elmúlt tíz nap során több mint 20 százalékkal emelkedett a TVK árfolyama, míg a BUX stabilizálódott a 71007250 pontos sávban.

Még a hossz előtt, július 19-én hívták le a TVK felsővezetőinek járó részvényopciókat 2162 forintos árfolyamon, majd a papírok egy részét még az erőteljesebb drágulás előtt, 2700 és 2800 forint közötti áron értékesítették. Elgondolkodtató, hogy – mint a cég közleményéből kiderül – a petrolkémiai árak alakulását elemző vezető még 2700 forint feletti áron is vásárolt részvényeket. Lépését indokolhatja, hogy a vegyipari végtermékek árai az elmúlt hetekben ismét emelkedtek, ami a fedezeti szint mélypontról való elmozdulását valószínúsítheti, bár néhány hét változásából nehéz hosszú távú következtetést levonni.

A piaci pletykák ugyanakkor egy szakmai befektető megjelenéséről, vagy a jelenleg is tulajdonos pénzügyi befektetők vásárlásairól szólnak. Az sem érdektelen, hogy a TVK pillanatnyilag 10 százalék körüli sajátrészvény-állománnyal rendelkezik, amelyet legkésőbb ez év decemberéig el kell adnia. A jelenlegi kurzusnál ez a tranzakció 4,2 milliárd körüli rendkívüli eredményt és 8 milliárd fölötti készpénzbevételt eredményezne. A társaság illetékese cáfolta, hogy szóba került volna a részvények közeli eladása. Az igazgatóság a harmadik vagy a negyedik negyedévben fog dönteni a papírok sorsáról, és nem zárható ki a részvények bevonása sem. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik